In dit artikel bespreek ik de top 4 SEO fouten. Het zijn vaak gemaakte SEO fouten ofwel valkuilen waar gemakkelijk wordt ingetrapt, zeker als je je met jouw website richt op senioren. Deze missers zijn niet fataal maar komen wel veel voor.

Wat is SEO:    

SEO is Engels voor search engine optimization ofwel zoekmachineoptimalisatie. SEO heeft als doel een website hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Bekende zoekmachines zijn Google, Bing en Yahoo!.

Van alle zoekmachines heeft Google heeft het grootste marktaandeel. Volgens gs.statcounter.com ligt het aandeel van Google tussen 93.9% voor een PC en is zelfs 98,14% voor de tablet. Op een tablet wordt dus nog meer gezocht dan op een PC. We weten ondertussen dat het gebruik van tablets bij senioren bijzonder hoog is.

Recentelijk sprak Matt Cutts (head of Google’s webspam team) over veel gemaakte SEO fouten. Bij Google kunnen ze het weten. Zij zijn immers de uitvinders, of beter misschien, de oorzaak van SEO.

Hoe dan ook, het viel me op dat vooral bedrijven die zich met senioren marketing op senioren richten deze missers maken.

de top 4 SEO fouten:

  1. Je hebt een verouderde website welke niet goed word geïndexeerd. De Google robots herkennen uw site niet en u komt niet of slecht voor in de organische zoekvolumes.
  2. Je gebruikt de verkeerde woorden om iets te omschrijven. Senioren schrijven ook online correct Nederlands en maken nauwelijks gebruik van afkorting. Dus schrijf niet: “Mont Blanc hoogte” maar “Hoe hoog is de Mont Blanc?” want zo zoekt de senior.
  3. Denk niet aan linkbuilding. Linkbuilding is het generen van links van websites die er voor jouw website toe doen. Het heeft als doel om hoger te komen in Google. Denk in je marketingstrategie aan kundige content op jouw vakgebied passend bij het doel van je website.
  4. Tenslotte, zorg dat jouw webpagina’s voorzien zijn van een juiste titel en beschrijving.

Sommige fouten zijn eenvoudig te herstellen of te voorkomen. Andere fouten zijn zonder expertise lastiger te herstellen.

Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Vul hieronder je gegevens in en wij checken gratis hoe jouw website scoort op SEO gebied.