Dit is een belangrijke vraag om te stellen, want wanneer een website niet juist getoond wordt op het scherm van de potentiële klant, zal deze snel op zoek gaan naar een andere website ( concurrent! ) en dat is niet de bedoeling. De klant van tegenwoordig wil snel en eenvoudig aan de benodigde informatie komen. Wanneer een website niet responsive is, zal hij moeten inzoomen om zijn informatie te krijgen. Dit werkt vertragend en wekt ontevredenheid op waardoor men de site vrijwel meteen zal verlaten. Een situatie die met een goede website is te voorkomen.

Afbeelding 1: Een mooi voorbeeld van een responsive website.

Een responsive website past zich aan, aan het scherm waarmee de doelgroep jouw website bekijkt. Dit kan naast een desktop, ook een smartphone of een tablet zijn. Meer dan 40% van alle agrariërs maakt gebruik van een mobiele telefoon of tablet. Omdat dit aantal alleen maar toeneemt, is het belangrijk om je website daarop aan te passen. Dat is ook terug te vinden in de zoekopdrachten. Stel, je bent actief in de akkerbouw en u bent op zoek naar gewasbeschermingmiddelen. Dan zoekt u via Google bijvoorbeeld op Gewasbescherming. Wist je dat er per maand 260 keer gezocht wordt op het woord Gewasbescherming; 125 stuks hiervan zijn mobiele zoekopdrachten!

Van alle zoekopdrachten in Google komt een derde via een smartphone of tablet. Dat klopt ook wel, want uw doelgroep is veel op pad en in het veld te vinden. Nog een reden om uw website responsive te maken? Wanneer een site juist is aangepast, zorgt Google er voor dat deze eerder gevonden wordt bij de mobiele zoekopdrachten. Uw website krijgt via Google voorrang ten opzichte van websites die dat niet zijn, wat automatisch voor een hogere organische ranking zorgt. Is uw website dat dus niet, zal dit dus grote gevolgen hebben voor de vindbaarheid in Google.

Genoeg redenen om er dus voor te zorgen dat jouw website mobiel vriendelijk moet zijn! Heb je nog vragen of kunnen wij jou misschien helpen met het verbeteren van jouw website? We horen het graag van je! Meld je aan voor een GRATIS adviesgesprek met een van onze online marketing adviseurs.