Ben jij actief in de seniorenmarkt? Dan heb ik een aantal goede tips voor je!

Deze tips zijn belangrijk om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Daarnaast zit er een groot verschil tussen seniorenmarketing en marketing gericht op bijvoorbeeld jongeren.

Het aandeel van senioren die online actief zijn.

Het aandeel van senioren dat internet gebruikt blijft stekt groeien. Het aantal senioren dat actief is op internet is al meer dan verdubbeld ten opzichte van 2005. Zie cijfers CBSVooral e-mailen, winkelen en informatie zoeken is erg populair onder de senioren. Het is daarom belangrijk dat je website goed leesbaar en overzichtelijk is voor de doelgroep senioren daarom, de vraag; is jouw website eigenlijk wel geschikt voor senioren?

Hierbij 4 tips;

1: Zorg dat je website responsive is
Dit houdt in dat jouw website mee schaalt met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van de tekst of bruikbaarheid van de gebruiker. Uit onderzoek is gebleken dat de doelgroep senioren steeds meer gebruik maakt van een tablet of smartphone. Het is daarom erg belangrijk dat je deze aanpassing doorvoert.

2: Maak gebruik van een interactief kruimelpad
Senioren maken graag gebruik van een overzichtelijke website. Door gebruik te maken van een interactief kruimelpad ziet de senior waar hij/zij bevindt op jouw website. Het is een soort navigatie die inzicht in de structuur van de website geeft. De gebruiker doorloopt meestal ook die pagina’s om zijn desbetreffende pagina te bereiken.

3: Gebruik verplichte velden bij het invullen van formulieren om fouten te voorkomen
Senioren kunnen problemen ondervinden met het invullen van formulieren, maak daarom gebruik van verplichte velden. Op deze manier wordt je gebruiker geattendeerd op ontbrekende gegevens die voor jouw bedrijf essentieel kunnen zijn.

 4: Pas het lettertype van uw website aan naar minimaal 12 punten
De doelgroep senioren oriënteert zich via het internet. De gemiddelde senior heeft moeite met het lezen van kleine letters. Het is daarom van belang dat je de informatie die bij u op de website te vinden is goed leesbaar maakt voor senioren. Pas daarom het lettertype aan naar minimaal 12 punten om zo irritatie onder de senioren te voorkomen.

Benieuwd of jouw website voldoet aan deze tips? Doe de gratis website check!