Veel ondernemers in de agrarische sector zijn vertrouwd met het versturen van mailings. Het neemt echter redelijk wat tijd in beslag en het komt niet altijd even persoonlijk over. Je kan een tekst eventueel opleuken met foto’s, misschien zelfs met een infographic, maar het mist in veel gevallen de persoonlijke factor.
Een zeer effectief middel om je boodschap persoonlijk te maken is het creëren van audiovisuele content, oftewel video’s.

Ik geef je 3 tips die je kunnen helpen bij het maken van goede video-content.

Bedrijfsvideo’s: de cijfers

Het kan in het begin misschien wat onwennig zijn om jezelf op beeld te zien, maar dat is gelijk wat videocontent zo authentiek en persoonlijk maakt.
Uit onderzoek van MarketingCharts is gebleken dat een video in een mailing tot 200 tot 300 procent meer clicks leidt.  Daarnaast blijkt dat 70% van de boeren en tuinders regelmatig agrarisch gerelateerde video’s bekijkt.

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, heeft voorspeld dat Facebook over 5 jaar bijna volledig uit videocontent bestaat. Reden genoeg om zelf aan de slag te gaan met het maken van video-content!
In eerder artikel hebben we de mogelijkheden van boeren bereiken via Facebook uitgelegd. Klik hier om het artikel te lezen.

Tip 1: Breng het natuurlijk

Wellicht is het je wel eens opgevallen: een presentator die zijn autocue voorleest alsof het bijna weekend is.
Het is handig om van te voren een plan te maken over de dingen die je in beeld wilt gaan brengen of wilt gaan zeggen, maar vermijdt een script. Je bent al gauw geneigd om de zinnen voor te lezen, waardoor het filmpje niet natuurlijk overkomt. De kijker heeft dit door en zal je geloofwaardigheid in twijfel trekken.
Zet een aantal steekwoorden op papier en probeer daar in je eigen woorden een samenhangend verhaal van te maken.

Tip 2: Wees jezelf

Het is een gek verschijnsel, maar wanneer mensen weten dat ze op de gevoelige
plaat worden gezet beginnen ze vaak overdreven net te praten, of trekken ze kleren aan die ze normaalgesproken nooit aan zullen trekken.

Is dit wat jouw doelgroep wilt zien? Of zijn ze geïnteresseerd in het verhaal en de mensen achter jouw onderneming?
Uiteraard hoef je niet zelf voor de camera te gaan staan. Wanneer je dit niet zelf doet, zorg ervoor dat er iemand staat die het verhaal zo authentiek mogelijk weet te brengen.

Tip 3: Video is visueel, maak er gebruik van!

Het grote voordeel van video is natuurlijk dat je kunt laten zien waar je het over hebt. Begin bijvoorbeeld met een intro waarop je zelf te zien bent, waarna je beelden laat zien van de onderwerpen waar je over praat. Heb je het bijvoorbeeld over de bouw van een nieuwe stal, laat beelden zien van de werkzaamheden. Op deze manier houd je de video interessant voor de kijkers.

Conclusie

Door video’s toe te voegen aan je mailing verhoog je te betrokkenheid van de lezer. Daarnaast geef je je bedrijf een gezicht, wat vertrouwen wekt en potentiële klanten nieuwsgierig maakt naar je volgende mailing.
Zorg je er daarnaast voor dat het verhaal natuurlijk en authentiek overkomt, dan ben jij op weg om een succesvolle videocampagne op te zetten!

"Wil je meer informatie over het maken van bedrijfsvideo's?"