Case 4PET

4PET maakt samen met de zusterbedrijven van PET-grondstoffen verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen

Het probleem

Veel personeel nodig in een korte tijd, zonder hele hoge kosten te maken

4PET gaat met het openen van een grotere fabriek een grote uitdaging aan; het vinden van kwalitatief goed personeel in een korte tijd en hier niet tienduizenden euro’s aan kwijt zijn. Een wervings- en selectiekantoor vraagt vaak tussen de 20% – 25% van het jaarsalaris van de uiteindelijke kandidaat, als je daar al terecht kunt voor de lager- tot niet geschoolde functies. Voor 30 nieuwe medewerkers dus een flinke investering.

4PET groep is verhuisd van Arnhem naar Duiven om verdere groei van ons bedrijf mogelijk te maken. Daarvoor werden er nieuwe machinelijnen geïnstalleerd. Dit zorgde ervoor dat er 20 productiemensen aangenomen moesten worden. Daarnaast moesten er ongeveer 6 mensen aangenomen worden op de afdelingen kwaliteitscontrole en logistiek. De uitdaging: 30 geschikte mensen vinden in de krappe arbeidsmarkt zonder te hoge kosten voor werving en selectie.

Wij waren gebaat bij zoveel mogelijk sollicitaties tegen zo laag mogelijke kosten. Signum Marketing wist hierop in te spelen met hun Recruitment Marketing oplossing. Wij zijn enorm geholpen met de recruitment strategie die is bedacht en de uitvoering hiervan door de online marketeers. 

Oplossing

Een eigen werkenbij website en het vermarkten van de vacatures via verschillende online kanalen

Bij 4PET werd al snel duidelijk dat met het zoeken van zo veel personeel alleen een aantal losse vacatures op onze speciale baanbij site niet genoeg was. Ook gekeken naar de lange termijn heeft 4PET veel baat bij een eigen werkenbij website. Behalve dat het hier makkelijk is om nieuwe vacatures zelf toe te voegen, worden er speciale landingspagina’s aangemaakt. Deze landingspagina’s zorgen voor een betere organische vindbaarheid, waardoor je niet alleen afhankelijk bent van advertenties. Wij hebben naast de vacatures vermarkten ook ondersteund in het juist opstellen van de vacaturetekst, het redigeren van alle overige teksten op de website en het maken van een bedrijfsvideo. Deze bedrijfsvideo gebruiken we op de website, maar ook bij de vacature advertenties op Facebook. Binnen een maand hebben we in samenwerking met 4PET de werkenbij website volledig opgebouwd en de advertenties voor de vacatures live gezet. Met binnen een aantal weken al een mooi resultaat!

Resultaat

Binnen één maand ruim 50 sollicitaties voor drie verschillende functies

De vacatures die we geplaatst hebben op de werkenbij website van 4PET zijn vermarkt via Facebook en Google Adwords. Direct na livegang kwamen de eerste sollicitaties al binnen. 4PET zit nu nog midden in het sollicitatieproces. In juni 2018 wordt de nieuwe fabriek volledig in gebruik genomen.

56.186 personen bereikt
1.981 kliks op de vacature

We zijn erg tevreden met de resultaten van de recruitment campagnes die Signum Marketing voor ons heeft opgezet. De kwaliteit van de sollicitaties sluit aan bij wat we voor ogen hebben. Daarnaast is het percentage mensen dat uitgenodigd wordt naar een vervolggesprek erg hoog. Er worden weinig mensen afgewezen!

Recruitment Marketing: bereik jij
de perfecte kandidaat al?

Check hier hoe!

Recruitment Marketing: bereik jij
de perfecte kandidaat al?

Check hier hoe!

Online Marketeer
Sasja Teering:

”Op het moment dat ik met 4PET aan de slag ging wist ik gelijk dat een eigen werkenbij site perfect voor ze zou zijn. In combinatie met een mooie bedrijfsvideo en een goede Adwords- en Facebook campagne, konden wij 4PET op een unieke manier op de personeelsmarkt zetten. Dit heeft in korte tijd al tot veel sollicitaties geleid waardoor 4PET nu al een aantal nieuwe werknemers heeft kunnen aannemen.“


Sasja adviseert jou hoe jij de perfecte kandidaat voor jouw vacatures werft door de juiste online kanalen in te zetten. Neem contact op met Sasja.

Laat Signum Marketing je helpen
als marketing partner

Bekijk wat wij doen  —
en kies wat past in jouw situatie.